Doris- DT, pod opieką Labradory.info.pl

W tym dziale znajdują się wątki Labradorów pod opieką forum Labradory.info.pl lub takie, którym pomagamy finansowo. Tematy z tego działu mają kolor czerwony.
Iter

Re: Doris- DT, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 02 października 2024, 05:45

Obrazek

Ehhh te nasze dziewczyny, jak szybko się przyzwyczaja do dobrego :)
Właśnie posłania, kocyki, maskotki, poduszeczki 🥹
Jak cudownie się na nie patrzy 🥹
Doris już na 100% czuję się jak u siebie 😍

Iter

Post autor: Iter » 13 listopada 2024, 18:16

Obrazek

Drogi Mikołaju

Man na imię Dorcia i jestem psią staruszką po przejściach. Kiedys służyłam jako matka dla wielu szczeniąt w psaudohodowli i potem wyrzucono mnie jak śmieci. Dobrzy ludzie znaleźli mnie gdzie w polu przy stacji. Dzięki dziewczynom z labradory.info mam ciepły kąt do spania i kochającą opiekunkę, ktora bardzo się o mnie martwi.

Mimo genetycznej wady stawów (prawie brak mi chrząstki stawowej) i wieku 13,5 lat nadal jestem dzielna i bardzo pogodna. Szwankują mi nerki, pęcherz, mam zwyrodnienia kręgosłupa i ciągły stan zapalny stawów. Borykam się na co dzień z bólem i stanem zapalnym. Bardzo pomagają mi moja opiekunka i dziewczyny oraz darczyńcy z labradory.info
Kocham węszenie, spacery i mizianie. Niestety ostatnio mam sily tylko na krotkie spacerki.
W tym roku chciałbym Cię poprosić o kilka rzeczy, które ulżą i umilą choc trochę moją starość.
Moje stare kości i stawy potrzebują stałego wsparcia w postaci suplementów by jakoś funkcjonować.
Moze mogłabyś mnie wspomóc Sizarolem dla psów?

https://zooart.com.pl/product-pol-58547 ... RATIS.html

A mój ból oprócz lekow przeciwzapalnych lagodzi tez specjalny suplement pod nazwą PEA, gdybys mógł Mikołaju dołożyć mi też do paczki?

https://www.magicznyogrod.pl/pea_palmit ... 400mg.html

Ponieważ moje nerki słabiej funkcjonują , bardzo bym sie ucieszyla z dobrej jakości karmy suchej i mokrej RENAL.
To nie tylko smaczne, ale i zdrowe dla mojego brzuszka.
Kupisz puszkę tutaj:
https://ocalonelapki.pl/produkt/400g-kr ... labradory/

Gdyby w Twoim worku byly jeszcze jakieś przysmaki dla psiaków bardzo bym się ucieszyla ze żwaczy wołowych, bo każdy lubi zjeść cos pysznego na deser 🙃.
A moja opiekunka mowi, ze powinnam jeszcze poprosić o jakos dobry probiotyk dla mnie.

Będę bardzo szczęśliwa, jeśli uda Ci się spełnić moje marzenia. Niezależnie od tego, co znajdzie się w Twoim worku z prezentami, dziękuję za to, że o mnie pamiętasz.
Czekam na Ciebie z wielką niecierpliwością
Dorcia

Iter

Post autor: Iter » 18 listopada 2024, 08:29

Obrazek
Doris przygotowuje się do drugiej operacji wycięcia całej listwy mlecznej.
Przypominamy, że pierwsza została wycięta kilka miesięcy temu z powodu cieknących i cuchnących guzów nowotworowych.
Zabieg niestety przyniósł komplikacje, rana nie chciała się zrastać po całej długości i weszła sepsa, ale codzienne czyszczenie, antybiotyki i dużo włożonej pracy w to, aby rana zaczęła się zrastać dały dobre efekty, bo dzisiaj Doris biega jak szalona 😜
To był ciężki i stresujący czas, a teraz z uwagi na nowotwory jakie zostały wycięte i aby nie miały pola do popisu znowu, trzeba wyciąć drugą listwę…
No i znowu jest stres :( 😥
Jak jej organizm zareaguje…

Trzymajcie kciuki!! Mocno!

Iter

Post autor: Iter » 19 listopada 2024, 12:16

ObrazekObrazek

Doris w nocy przyjechała do domu, ale o mały włos nie została na noc w klinice na szpitaliku.
Była wybudzana bardzo powoli, ale im bardziej wybudzona, tym stawała się hiperaktywna.
Lekarze ze względu na to, że poprzednia listwa była wycinana gdzie indziej i nie poszło, a nawet z komplikacjami, zrobili wszystko, by tym razem nie doszło do żadnych problemów ani zagrożenia życia.
I póki co wszystko jest pod kontrolą… teraz jeszcze kilka dni spokojnego życia bez szaleństw, mycia, obserwacji i dopiero będzie mogła wrócić do normalności.

Oczywiście na listwie już był guz… poszedł do badania :(

Iter

Post autor: Iter » 19 listopada 2024, 12:42

Doris 🥹
Cóż ta suczka przeżyła i ile musiała znieść.
Dzisiaj nie ma po tym śladu, oprócz tej wczorajszej operacji wycięcia już z guzami listwy mlecznej.
Dostała wszystko co najlepsze, lekarze naprawdę podeszli do sprawy profesjonalnie.
Anestezjolog przygotował ją odpowiednio i monitorował cały czas - Doris wpada w bezdechy podczas narkozy.
Chirurg wyciął i zszył ją prawidłowo - nie tak ostatni lekarze…
A na szpitaliku pilnowali, aby wybudzała się powoli, by nie zrobiła rozpierduchu - tak Doris potrafi odstawić niezły cyrk.
Teraz leży ♥️
Odpoczywa, regeneruje się i tak będzie przez najbliższe 3 tygodnie, aż wszystko pięknie się zrośnie.
To nie będzie łatwe zadanie, ale do świąt na pewno się zagoi i jeśli Doris będzie grzeczna, to może przyjdzie do niej Mikołaj ;)

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 02 grudnia 2024, 13:31

Obrazek

Dzień dobry z Doris ♥️

Dawno jej nie było, ale to już dwa tygodnie odkąd miała wycinaną drugą listwę z guzami nowotworowymi.
Przyszedł wynik histopatologiczny i oczywiście na tej listwie też były guzki różnego rodzaju, ale Doris ma się świetnie.
Jest przebadana wzdłuż i wszerz, więc póki co możemy napisać, że opiekunowie mają wszystko pod kontrolą 🤗
A sama Doris czuję się świetnie i wygląda naprawdę 👍
Możemy napisać, że ten pies nie starzeje się, a odmłodniała bardzo 🫶

Iter

Post autor: Iter » 26 grudnia 2024, 05:21

Obrazek

Nasi podopieczni - czyli coś pozytywnego ♥️
Bez dramatu i łez, a z mega mocnym twistem dobroci człowieka ♥️
Bo tak, tacy też są na tym świecie 🥹

Doris, dziewczynka, która została znaleziona w oborze po śmierci opiekunów. Przeszła wiele, ale jej metamorfoza to opowieść godna bestsellera!
Ale do brzegu, żebyście nie czytali trylogii ;)
Doris ma wyciętą drugą listwę mleczną, doszła już do siebie i biega znowu za piłeczka. Strach był, ale ta Labradorka pokazuje nam wszystkim, że z dosłownego gnoju można odbić się w górę, jeśli ma się koło siebie grupę dobrych duszyczek, które zawsze będą ciągnęły cię w górę, a nigdy w dół.
Pamiętajcie by doceniać dobro!

Iter

Post autor: Iter » 23 stycznia 2025, 14:33

Każdy mądry piesek wie, że słonko, to witaminki 😜
Światłoterapia Doris
Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 18 marca 2025, 11:29

Dzień dobry!
Oby ten dzień przyniósł nam lepsze wiadomości 🙏🥹🙏
A wita się z Wami Doris, która na początku też bardzo mocno walczyła o swoje zdrowie, aż w końcu wywalczyła sobie je na tyle, że dzisiaj może żyć w miarę normalnie 🥹
Co prawda mamy u niej zdiagnozowane dość złośliwe nowotwory, ale wszystko wycięte i teraz trzeba pilnować, aby się nie pojawiły nigdzie.

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 11 kwietnia 2025, 06:28

Obrazek

Doris pojechała na swoje pierwsze wakacje i zabrała ze sobą cały plecak zabawek :)

Mamy obiecaną relację z wakacji, więc będziemy spamować ;)

ODPOWIEDZ