Kaja- DT, pod opieką Labradory.info.pl

W tym dziale znajdują się wątki Labradorów pod opieką forum Labradory.info.pl lub takie, którym pomagamy finansowo. Tematy z tego działu mają kolor czerwony.
Iter

Kaja- DT, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 26 października 2024, 09:27

Kaja
Obrazek
______________________________________________________________________________________________________
maść: biszkopt
rodowód: b/d
chip: brak
sterylizacja/kastracja: tak
miejsce pobytu: DT
______________________________________________________________________________________________________
Informacja dla zarejestrowanych użytkowników:
Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi. Szczegóły znajdziesz:
tutaj.

Kontakt w sprawie adopcji: e-mail: infomaniak@labradory.info.pl :cry:

Iter

Re: Kaja- DT, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 26 października 2024, 09:29

ObrazekObrazek

Dzień dobry!
Jestem Kaja 🥹
Przyjechałam wczoraj do domu u Bożeny i będę tu mieszkała ☺️
Na razie zapoznaje się z teren i domem, trochę nakrzyczałam na koty, ale sunia rezydentka dała mi znać, że nie ma co się denerwować - koty są spoko i nie wchodzą w drogę :)
Zjadam jedzonko bardzo ładnie!
A spałam jak najspokojniejszy pies na świecie - pięknie, nieprzerwanie przez całą noc.
O 9 mam wizytę u weta i zobaczymy co tam u mnie wyjdzie ze zdrowiem.
Będę się odzywała ♥️

Iter

Post autor: Iter » 27 października 2024, 05:46

Obrazek

Dzielny pacjent Kaja 😍
Ma zrobione badanie krwi, ale trzeba zbadać szerzej pod kątem tarczycy, trzustki… na razie podstawowe wyniki wyszły okey.
Na pewno trzeba zrobić rtg, bo jedna łapka jest dużo gorsza od reszty, być może to coś z więzadłem.
Chodzi słabo ogólnie, ale jak nabierze mocy, będzie suplementowana i będzie spała w ciepłym, to powinno ogólnie być lepiej.
W uszach oczywiście drożdżaki - dostała leki.
Dostała odrobaczenie i odpchlenie, bo skakały na niej pchły.
W tym momencie to tyle, teraz czekamy do następnego tygodnia, by zrobić resztę badań.
Kaja była bardzo grzeczna, oceniono ją na około 10 lat.
Póki co może sobie odpoczywać, spacerować po ogrodzie, co sprawia jej dużo radości 😍
Takie powolne życie seniora ❣️

Wszelką karmę i suple możecie dołożyć tutaj:

https://ocalonelapki.pl/labradory/

Iter

Post autor: Iter » 27 października 2024, 05:55

Obrazek

Dziękujemy bardzo Klaudii, która robiła pierwszy odcinek transportu z Kają i Elizie, która robiła drugi kawałek 😍😍😍😍
Dzięki Wam ta panna, a raczej seniorka zmienia się nie do poznania 🥹
Z godziny na godzinę zaczyna interesować się wszystkim i bardzo chce uczestniczyć w życiu domowników 🥹
Kaja po porządnych posiłkach, pierwszych lekach i suplementacji widać, że odzyskuje siły ☺️

Wielkie dzięki kobiety ❣️❣️❣️

Iter

Post autor: Iter » 27 października 2024, 07:23

Obrazek

Wykąpała mnie!
Teraz jestem czyściutka i pachnąca 😍
Za to zmoczyłam całą łazienkę, niech teraz sprząta jak tak bardzo się wyrywała do czystości ;)

Kaja

Iter

Post autor: Iter » 04 listopada 2024, 14:00

Obrazek

Macie w domu krewetki?
No cóż Kaja najlepiej odpoczywa właśnie tak 😍
Seniorka była u weta i miała robione rtg.
Okazuje się, że ta łapka, którą ciągnie to albo wypadek, chociaż nie widać żadnych starych złamań, albo problem pochodzący z kręgosłupa z odcinka lędźwiowego.
Niestety zaburzenia czucia głębokiego nie pozostawiają złudzeń, że z łapką da się coś zrobić.
Nie ma możliwości na żadne cudne zabiegi…
Co pozostało, to dobre jedzonko, spacerki w swoim tempie, suplementacja.
Już jest dużo lepiej niż było na początku, a jak dojdzie jakaś masa mięśniowa, to Kajunia będzie radzić sobie dużo lepiej.
Pozostało jej żyć spokojnie, powoli.. a z czasem, kiedy pojawi się jakikolwiek ból, będziemy starać się o złagodzenie go na tyle, na ile to możliwe i bezpieczne ❣️

Iter

Post autor: Iter » 20 grudnia 2024, 12:04

Obrazek

Okazuje się, że mamy nowego podopiecznego… ponoć strasznie wygłodzony i z kiepskich warunków.
Na razie skulił się kłębek i tak biedny wystraszony leży obok Kaji…

Czyli zimowa sierść Labradora część kolejna nieskończona :)

Iter

Post autor: Iter » 27 grudnia 2024, 12:47

Obrazek

Gdzieś przeczytałam, że zabranie Kaji (około 14 lat) ze schroniska na tymczas (podpisany ze schroniskiem także), to głupota…
Powinna w schronisku poczekać na swojego właściciela… który nigdy się nie pojawił, bo nawet szukanie przez naszą wolonatriuszkę jakiś informacji nic nie przyniosło…
Wiemy, że Kaja nie mieszkała w domu, wiemy, że nie miała za dużego kontaktu z ludźmi. Nie była karmiona, bo nie można jej 19 kilo z dnia znalezienia jej zwalić na choroby - Kaja nie ma żadnych chorób, które powodowałyby wychudzenie.
Kaja jadła raczej to, co zostało jej rzucone, a tego nie było wiele.
Problem komuś zniknął z podwórka, a my mamy piękny prezent pod choinką, który zaczął się otwierać na człowieka, na jedzenie, na zabawę i na chęć uczestniczenia w życiu domowym.
Kaja jest przy głuchawa, ale dyskutuje zacięcie, kiedy czegoś bardzo chce.
Więc jeśli ktoś mówi, że coś jest głupie, to chyba nie ma pojęcia o czym mówi, albo to tylko chęć plecenia trzy po trzy.
Bywa i tak :) a wy spójrzcie na to cudo ♥️

Iter

Post autor: Iter » 20 sierpnia 2025, 04:42

Obrazek

Te ciotki to tylko myślą o naszym zdrowiu, a gdzie przyjemności? Zabawa? Jakieś smaczki?

Kaja jest zawiedziona paczką 🤭
To urocze seniorowe dziecko przyjechało umierające na dożycie, a teraz pokazuje swoje foszki 🤣

Iter

Post autor: Iter » 11 września 2025, 04:40

Obrazek

Znajdź jeden szczegół, który mówi, że zbliża się obiadokolacja :)

Mimo, że seniorów demencja dopada, to swoje najważniejsze pory dnia pamiętają bardzo dobrze :)

Kaja

ODPOWIEDZ