Mia- DT, pod opieką Labradory.info.pl

W tym dziale znajdują się wątki Labradorów pod opieką forum Labradory.info.pl lub takie, którym pomagamy finansowo. Tematy z tego działu mają kolor czerwony.
Iter

Mia- DT, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:04

Mia
Obrazek
______________________________________________________________________________________________________
maść: biszkopt
rodowód: b/d
chip: brak
sterylizacja/kastracja: tak
miejsce pobytu: DT
______________________________________________________________________________________________________
Informacja dla zarejestrowanych użytkowników:
Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi. Szczegóły znajdziesz:
tutaj.

Kontakt w sprawie adopcji: e-mail: infomaniak@labradory.info.pl :cry:

Iter

Re: Mia- DT, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:04

Obrazek

Mia i przystanek w Krakowie, a już jutro leci przez całą Polskę do docelowego miejsca :)
Prosto by jeszcze zdążyć na lepienie pierogów i gotowanie barszczu 🙌
Prezent pod choinkę dostała idealny 🎄
Łezka w oku się kręci, że tuż przed świętami jeszcze jeden pies wyszedł ze schroniska i udało się zlepić cały transport w całość 😍😍😍

Iter

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:06

Dwa dni trwało przewiezienie tej panny do celu, ale udało się 😍
Dzięki Bożenie, Patrykowi i Kamilowi, Mia dzisiaj jest już na tymczasie u Dagmary i Tomka 🥹
Przejechała całą Polskę, ale już teraz spokojnie będzie mogła przyzwyczajać się do nowych warunków ♥️
Nie wiemy jak to możliwe, że nikt jej nie szukał, albo nikt nie adoptował… tak, wiemy, że chore nerki, to nie jest zawsze prosta sprawa, a na pewno potrafi być kosztowna w leczeniu. Ale jak widać nawet w schroniskowych warunkach udało się ustabilizować problem do takiego stopnia, że nie zagraża to jej życiu.
Oczywiście będziemy konsultować Miję z nefrologiem i wdrożymy jeśli będzie trzeba dodatkowe leki, aby wszystko jeszcze bardziej ustabilizować.
Teraz Mia ma bardzo dużo emocji, bardzo się ekscytuje, ale to normalne i poczekamy na moment, kiedy zrozumie, że w tym momencie już nigdzie się nie rusza i ma dom 😍
No i przyjechała na gotową choinkę - tak symbolicznie był pod nią dom i bezpieczeństwo już na zawsze ♥️

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:08

Czy jestem niedźwiadkiem?
Tak!
A czy jestem chudziutka jeszcze tak, że widać mi żeberka? Tak!
Jestem mega ruchliwa i aktywna, ale to nic, nadrobimy :)

Mia

Dziękujemy Kamilowi za legowisko dla dziewczyny 😍

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:09

Dzień dobry z naszą nową żabką 🐸
Mia z powodu chorych nerek trochę popuszcza, stąd majteczki :)
Dziewczyna odnajduje się ładnie w domu, chodzi pięknie na spacery i asystuje jak prawdziwy Labrador w kuchni 😍

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:10

To moje święta w domu, po dwóch latach przebywania w schronisku :)
Czynnie uczestniczę we wszystkich aktywnościach i moja opiekunka mówi, że w końcu baterie mi się wyczerpały ;)
Mia 🫶

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:12

Obrazek

Hello wszyscy!
To ja Mia :)
Święta były bardzo aktywne, bo byłam na wielu cudnych spacerkach :)
Węszyłam z moją przyrodnią siorką, chciałam witać się ze wszystkimi ludźmi, biegałam jak szalona :)

Życie w domu jest fajne!
A po nowym roku idę do nefrologa, by zobaczył mnie i ocenił co możemy jeszcze zrobić oprócz tego co ciocię w schronisku zrobiły :)

Ps. Wujek Kamil, legowisko jest super!

Iter

Post autor: Iter » 01 stycznia 2025, 11:13

Noc była ciężka, dla niektórych aż za bardzo… teraz pewnie będą widoczne straty.
Karetki zaczęły jeździć chwilę po północy jak szalone - to była ciężka noc także dla ludzi pracujących przynosząc pomoc innym.
A wszystko przez bezkres ludzkiej głupoty…
Pozdrawiamy z Mią już w nowym roku, śpij spokojnie, w bezpiecznym już dla niej miejscu ♥️
Nauczyła się odpoczywać, bo pierwsze dni były bardzo emocjonujące i stresujące 🤗

Witajcie w 2025!
Czy damy radę pomagać mądrzej i lepiej?
Oby!

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2025, 04:59

Obrazek

Mia, piękna duża Labradorka, która przesiedziała 2 lata w schronisku, bo nikt jej nie szukał… i każdy kto zobaczył piękną suczkę, ale dowiedział się o jej problemach z nerkami - rezygnował.
I tak mijał czas, a piękny, grzeczny i przekochany pies siedział w schronisku.
Na szczęście mignęła nam w końcu i udało się jej pomóc!
Dzięki wspaniałym ludziom została przewieziona przez całą Polskę na tymczas :)

Tam od nowa poznaje życie w domu i psie życie jakie powinna mieć cały czas.
14 stycznia ma wizytę u nefrologa, niestety nie dało się szybciej i tam będzie miała zrobione wszystkie badania, aby zobaczyć jak problemu nerkowe wyglądają teraz.
Co prawda schronisko ustabilizowało jej stan, ale to już ten czas, kiedy powinna mieć powtórzone badania i ewentualnie wdrożone dodatkowe leki lub suplementy.
Mia zbiera na pełne badanie krwi, USG i wizytę.

Dzisiaj jedzie jeszcze dodatkowo do weta, bo niestety mimo ochraniania jej ubrankiem, zaczęła kaszleć :(

Mia prosi o każde drobne wpłaty i dziękuję za wszystko co do tej pory było dla niej zrobione ♥️

👇👇👇
https://pomagam.pl/mywt4d

--------------

LINK DO ZBIÓRKI, gdzie można wesprzeć naszych podopiecznych ( aktywny link w bio profilu ) :

👉https://ocalonelapki.pl/labradory/

Przekaż 1,5% podatku na labradory w potrzebie 👍

KRS: 0000781066
Cel: LABRADORY 

Na stronie 👉www.labradory.info.pl dowiesz się więcej o naszych podopiecznych.

Chcesz adoptować labradora i dać mu kochający dom, zapraszamy!

👉www.labradory.info.pl
👉http://ankieta.labradory.info.pl
👉Infomaniak@labradory.info.pl

Nie kupuj - adoptuj!! Uratuj kolejne życie. 

#labradoryinfo #labrador #labradors #niekupujadoptuj #adoptujlabradora                 #pseudohodowla #pseudo #grupapomocowa #pomagamy #psiakiwpotrzebie #labradory

Iter

Post autor: Iter » 14 stycznia 2025, 10:00

ObrazekObrazek
Uprzedzając komentarze: tak jest wychudzona, tak nadrabia dopiero masę. Przeszła przez okropne choróbsko i teraz wychodzi na prostą :)
W środę idzie do nefrologa i zobaczymy co te nerki potrzebują jeszcze i czy wdrożone w schronisku leczenie będzie kontynuowane, czy zmieniamy je nieco, by Mia jak najszybciej wróciła do formy 🫶

ODPOWIEDZ