Layla - DT u Basi, pod opieka Labradory.info.pl

Labradory w Domach Stałych :)
Awatar użytkownika
BaHa

Re: Layla - DT u Basi, pod opieka Labradory.info.pl

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 21:46

DZIEŃ XVI-XX:
Dziś byłam na kontroli,Pani doktor mówi, że musiałam długo już być chora i stąd tak długo męczy mnie kaszel i duszności. Zrobiła mi rtg klatki i tchawicy, wszystko w porządku, żadnych guzów i innych złych rzeczy 💪 delikatnie na oskrzelach coś ale może to być z wieku czy też z nieleczenia. Dostałam dziś zastrzyki i mocniejszy antybiotyk do domu, w poniedziałek kontrola, i będziemy robić badania krwi. Panią doktor martwią też wszystkie moje brodawki, bo są bardzo brzydkie
Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 21:48

DZIEŃ ? NIE LICZYMY JUŻ :D
A tak się już lepiej czuję, że wracając od weta, podjechaliśmy ma działkę i bylam szczęśliwa bo bez smyczy , biegałam i śnieg jadłam🤭 lubię brykać i się bawić, chociaż łapki ledwo biegną.
Kolejna wizyta u doktora:Jest lepiej,ale nadal charcze, wiec antybiotyk przedłużamy do 7 dni, jak nie minie to jeszcze 3 dni . SCHUDŁAM!!! Waga na dziś 32.2kg 💪 jak skończę antybiotyk, bierzemy się za brodawki, bo ta na policzku brzydka, rośnie i podkrwawia :(

Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 21:50

DZIEŃ, KOLEJNY Z WIELU U CIOCI:
Wyniki krwi ok, wątrobowe słabe, zrobiliśmy dziś usg i echo serca. Serce jak na wiek wszystko dobrze, wątroba typowa dla wieku. 26.02 zabieg usunięcia brodawek i od razu powtórka wyniku wątrobowego,Tarczyca też niska, więc od dziś mamy forthyron 600 po pół tabsa dwa razy dziennie, waga idzie w dół, dzisiejszy wynik 31,7kg💪

Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 21:55

DZIEŃ, KOLEJNY Z WIELU ALE SMUTNY:
Layla ostatnio otrzymała kolejne szelki z uchwytem do wspierania jej, ( nie dodam zdjęć, brak telefonu) bardzo pomocne o ile pies jest sam w stanie chodzić.Szelki z Admirała od P.Doroty niestety nie zdają rezultatu przy psie, który sam nie jest w stanie chodzić,wspomagamy się szelkami, które doszły-ale to są zwykłe szelki i niestety paski w trakcie znoszenia jej ze schodów wrzynają się i chyba zadają jej ból 🙁 Niestety od 3 dni znoszę z córką Laylę po schodach z 2 piętra, gdyż stawy dają się we znaki do takiego stanu,że ledwo chodzi po domu 🙁 niestety nie jest to łatwe z jej wagą, widać,że ją boli, spać w nocy nie daje bo dyszy i się czołga szukając sobie miejsca, jak młoda ma lekcje nie jestem w stanie sama jej znieść, więc idzie ok. 14- do tej pory kupa w domu, bo nie chce wyjśc nawet z mieszkania abym mogła ją przekonać do zejścia na dół... ...Dziś pojechałam do weterynarza, prosić o coś przeciwbólowego, do dnia zabiegu, gdzie zrobią jej przy okazji RTG stawów, po zażyciu przeciwbólowych, od razu efekt był widoczny, pies zaczyna sam wstawać, ciężko bo ciężko ale nogi idą i powoli spaceruje i chodzi za nami po domu, japaa się śmieje, i delikatnie zaczyna sępić a co najważniejsze może załatwiać się na dworze, siku zrobiła, kupy nie była w stanie- chyba nie miała siły się utrzymać, bo po wysikaniu od razu padała na śnieg 🙁 może to ciężko Wam ogarnąć, ale nie myślicie, że koloryzuje, ale tylko ten co to widział na własne oczy, jest w stanie to pojąć 🙁 szczeniak w ciele starego psa, który chyba funkcjonował tylko dlatego,że miała zastrzyki przeciwzapalne plus silne antybiotyki bo była chora, a teraz, że przestała cokolwiek brać, stawy dały się we znaki 😕 mam nadzieję, ze uda się jej jakoś pomóc coś więcej po RTG, a nie tylko przeciw bólami

Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 21:58

21.02 minął miesiąc od dnia przyjazdu do cioci ...
Dzięki tabletkom przeciwbólowym, jakoś sobie radzę z chodzeniem, ciocia nie musi mnie znosić po schodach , czuję się o wiele lepiej, a tak bardzo bym chciała pobiegać, pospacerować dalej niż pod blok :( Dziękuję wszystkim za dary dla mnie <3
Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 22:04

26.02 ZABIEG USUNIĘCIA BRODAWEK I TŁUSZCZAKÓW:
Wczoraj Lala przeszła zabieg usunięcia brodawek oraz dwóch ogromnych tłuszczaków, wszystko poszło dobrze, rtg kręgosłupa i stawów nie wykazało żadnych zwyrodnień, więc nadal nie wiemy skąd powód, ze ledwo chodzi🤷‍♀️ bronchoskopia również wyszła dobrze, żadnych zapadnięć tchawicy, nie stwierdzono, jedynie dość duże zaczerwienie. Duża rosnąca brodawka, poszła do badania. Dziś na kontroli wszystko ok, czuje się chyba też dobrze, także trzymać kciuki aby się ładnie goiło, bo tych wyciętych zmian było jakoś 11
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 22:12

27.02
Dwie ogromne brodawki na tyłku w okolicy odbytu tez usunięte, wiec jeżdżę teraz tak, by nie naciągać dupki, bo dziś krwawiłam z miejsc szycia, doktor mówi,że nic złego się nie dzieje. Dostałam antybiotyk do domu i za 10 dni do zdjęcia szwów mamy się zgłosić. A tak dziś podróżowałam z ciocią :)

Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 22:12

Focha na ciotkę :P
Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 27 lutego 2021, 22:13

Obrazek

Awatar użytkownika
BaHa

Post autor: BaHa » 29 marca 2021, 09:46

Szwy zdjęte, wszystko ładnie się zagoiło, co bardzo cieszy cioteczkę :D Jestem gotowa aby znaleźć nowy dom- yupiii
Obrazek

ODPOWIEDZ