Zelda - DT Tarnowskie Góry, pod opieką Labradory.info.pl

Labradory w Domach Stałych :)
Iter

Zelda - DT Tarnowskie Góry, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 10:31

Zelda
Obrazek
______________________________________________________________________________________________________
maść: biszkopt
rodowód: brak
chip: do uzupełnienia
sterylizacja/kastracja: będzie wykonana
miejsce pobytu: DT Tarnowskie Góry
______________________________________________________________________________________________________
Informacja dla zarejestrowanych użytkowników:
Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi. Szczegóły znajdziesz:
tutaj.

Kontakt w sprawie adopcji: e-mail: infomaniak@labradory.info.pl

Iter

Re: Zelda - DT Tarnowskie Góry, pod opieką Labradory.info.pl

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 10:34

23.12.22

Ktoś nowy pojawił się u Gordonowej rodziny!

Któż to taki?

Odpowiedź już wkrótce!

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 10:35

No to powitajmy Zeldę, Naszą nową podopieczną , 5 miesięczna panna🙂

Dziecko w infowej rodzinie 🙂

Obrazek

Z proflu „Gordon i My"
👉https://facebook.com/gordonimy

"Hejka , cześć i czołem. Piszę tutaj dzisiaj ja, bo chłopaki mi powiedziały, że Pańcia na pewno o mnie napisze. Więc wolę być pierwsza, bo nie wiem, czy nie będzie kłamać na mój temat !!!
Nazywam się Zelda , mam pięć miesięcy i mnóstwo pomysłów w głowie. Trafiłam tutaj, bo moja poprzednia rodzina musiała mnie z wielkim bólem serca oddać :( Zastanawiali się długo , ale nie było wyjścia☹️I tak trafiłam pod opiekę labradory.info.pl . Nie wiem o co chodzi i o tym nie myślę, bo nie mam na to czasu 😘Mówię Wam, co tu się wyprawia w tej rodzinie 🤪Opowiem Wam po kolei.
Pańcia , która mnie karmi, to jest nawet spoko, ale jak kradnę jedzenie ze stołu, albo buty, albo jak chcę jej pomóc zamiatać i biegam z miotłą to mówi Zelda nie wolno. Przecież ja chcę jej tylko pomóc. Pańcia starsza jest super i daje fajne głaski, ale najlepsze są dzieci, bo tak na nie mówią. Jest tu taka Zuzia, która się ze mną bawi, biega ze mną i rzuca mi piłki, więc jak tylko ona gdzieś idzie ,ja też biegnę, bo ona zawsze coś fajnego wymyśli.
Jest też kot Adaś. Ale on mnie chyba nie lubi, bo jak na niego szczekam to tak dziwnie na mnie warczy i ucieka ode mnie :( A ja chcę się tylko z nim zaprzyjaźnić 😊
Jakby tego było mało są też psy i to trzy <3 Tylko szkoda, że nie wszystkie chcą się ze mną bawić 😩Jest Luna , ona jest tu chyba najważniejsza , bo ma szacun wśród sfory. Jak do niej pobiegam, to chce mnie ugryźć, więc staram się nie podbiegać, bo szefowej stada nie można "podskakiwać". No chyba , że się zapomnę, ale od razu od niej uciekam😂 Natępny jest William. Na początku trochę się go bałam, ale już się zaprzyjaźniliśmy <3 Bawi się ze mną w szarpanie, wskakiwanie i takie inne zabawy, które uwielbiam 🥰William jest moim najlepszym psijacielem :) No i jest Reks. Pozwoliłam mu leżeć w swoim legowisku , bo chcę się z nim zaprzyjaźnić. I jak obok niego leżę, to nawet pozwoli mi się do niego przytulić, ale jak chce się bawić to na mnie warczy. Ale podobno jego bolą łapy i chyba dlatego nie chce :( A szkoda :( Chociaż pewnie nie miałabym i tak czasu jeszcze z nim się bawić, bo tu ciągle coś się dzieje mówię Wam 😘Dzisiaj musiałam parę godzin przespać, bo już opadłam z sił. I poszłam do przedpokoju, bo normalnie tu nie mogę się wyspać jak się ciągle coś ciekawego dzieje <3 Jakby mnie mogło coś ominąć, nie wyobrażam sobie tego !!!
Tylko nie rozumiem dlaczego jak ściągam bombki z choinki by przystroić dom Pańcia od razu je z powrotem wiesza , naprawdę tego nie rozumiem 🤨
Mam nadzieję, że mnie tutaj polubicie i nie będziecie słuchać jak Pańcia będzie pisać , że jestem łobuz i rojber , bo tak też czasem na mnie mówi. Ja jestem grzeczna, pomocna dziewczyna i robię wszystko , aby nikt się ze mną nie nudził, ale oni tego nie rozumieją.
Chłopaki kazali napisać do Was witajcie załogo nasza , ale nie wiem kiedy miałam to zrobić 😍😍😍"

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 10:52

25.12.22

Ach te szczeniaki🤭
Zelda, Nasza nowa podopieczna 🐾

Obrazek

Obrazek

Z proflu „Gordon i My"

"Gdy byłaś gościnna dwa dni z rzędu , a goście nadal siedzą i chciałabyś z nimi świętować, ale padasz z sił 😂😂😂Zelda i jej azyl na odpoczynek<3
Zelda była bardzo zapracowana w te święta :) A to musiała się bawić z Williamem, by ten się nie nudził, a to próbowała coś ukraść ze stołu ( tutaj z gośćmi robiliśmy dyżury i ją odganialiśmy wydając odpowiednie komendy), była na spacerach, a w ogrodzie biegała jak szalona. Zdążyła nawet przeczytać książkę, którą starsza Pańcia otrzymała w prezencie. W końcu dziś nie dała rady do końca wytrzymać. Po prostu weszła do klatki i odpłynęła :) Ale spokojnie po 2 godzinach baterie naładowała i mogła dalej broić 😂😂😂
Istny żywioł z niej jest i oczy trzeba mieć naokoło głowy, ale szybko się uczy i dużo zachowań naśladuje od naszych psów. Miłego świętowania załogo nasza."

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 10:54

26.12.22

Chyba trafił swój na swego!

Obrazek

Obrazek

Z proflu „Gordon i My"

"Witajcie załogo nasza. Zuzia i Zelda złapały super relację. Zuzia bardzo pomaga nam w ogarnięciu Zledy. Zanim sunia się pojawiła, to mówiłam jej, że musi nam pomagać, bo szczeniak , to obowiązek, a ona bardzo chciała szczeniaka. I póki co daje radę <3 Chodzi z nami na długie spacery, nawet jak nie ma ochoty, karmi psiaki, rzuca Zeldzie piłkę i się nią opiekuje <3 Dumna z niej jestem , a Zelda chyba najbardziej się z nią związała i to jest cudne <3 Zelda dzisiaj przyszła do Zuzii i się w nią wtuliła i po prostu przy niej odleciała. Rozkopały całe łóżko, ale Zelda dzięki Zuzii odpłynęła na ponad godzinę 😘Rośnie mi następczyni <3 Pewnie kiedyś będę się od niej wielu rzeczy uczyć o psach :)"

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 11:23

26.12.2022

Obrazek

Obrazek

Reksio, Zelda oraz cała załoga Gordonowa, również otrzymały swoją świąteczna paczuszka, którą wygrała Pani Izabela oraz Pan Jacek na Naszym bazarku ❤️🐾

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 11:25

Ten słodki widok, to Dyzio, uratowany przez Konstanty Golba kilka lat temu i przekazany nam pod opiekę ❤️
Żył w spartańskich warunkach na Pomorzu… bez jedzenia i wody. Sama skóra i kości...

Teraz ma się jak pączek w maśle i jest na urlopie i ciotki, do której zawitała Zelda - 6 miesięczna urwiska, która dopiero uczy się być grzecznym psem.
Dyzio pokazał jej co nie co 😉 Bo gówniarzy trza wychowywać po swojemu!

Obrazek

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 11:28

Obrazek

Zelda i jej postępy 😁

Z proflu „Gordon i My"

"Witajcie załogo nasza. Życzymy Wam , aby ten rok był po prostu dobry i spokojny. Goście już pojechali. Cóż wszystko co dobre , szybko się kończy 😩
Więc przyszedł czas na ogarnianie niesfornej Zeldy. Sunia już się odnalazła w naszej sforze. Wie, że miskę dostaje ostatnia i ładnie czeka, często też reaguje na słowo nie wolno i zaczyna dawać znać, że chce siku 😁
Nadal broi, zniszczyła parę rzeczy, no ale to my musimy jej pilnować i mieć na oku. Jak jest za cicho, to trzeba od razu Zeldy szukać, bo wiadomo , że coś broi i kombinuje 😂😂😂
Na spacerach jak jest bez naszych psów, to bardzo ładnie chodzi na smyczy. Czasem wystraszy się człowieka idącego z naprzeciwka, wystraszy ją znak drogowy , albo goni liście, które rozwiewa wiatr 😁Z naszymi jak jest na krótszym spacerze, to chce się tylko z nimi bawić, a oni akurat nie mają ochoty, więc ćwiczę odwracanie uwagi 😁Czasem nam to wychodzi, a czasami nie , ale pracujemy nad tym.
Dzisiaj byłam z Zeldą u weta na szczepieniu. Bardzo jej się podobało w gabinecie. Najbardziej była zainteresowana psami i kotami, które były naklejone na szybie. Podchodziła do nich i popiskiwała. Była bardzo zdziwiona, że one do niej nie podchodzą i nie merdają ogonami 😂W końcu ona dopiero odkrywa świat i wygląda to bardzo zabawnie .
Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie załogo nasza i życzymy miłego weekendu 🥰"

Iter

Post autor: Iter » 08 stycznia 2023, 11:30

Obrazek

Obrazek

Szczeniakowy update 😉
Zelda daje w kość, ale pracuje ciężko nad tym 😉

Z proflu „Gordon i My"

"Witajcie załogo nasza. Zelda pięknie usnęła. Słodka jest prawda ? Kochany piesek. Moje dzieci tak myślały o szczeniaku,bo bardzo chciały. Radości jest wiele ,ale i jest wiele łez. Zelda jak pisałam wcześniej jest cwana i wykorzystuje każdą okazję by przechytrzyć człowieka. Zuzię traktuje jak swego i potrafi się na nią rzucić by bawić się jak z Williamem 😭Ale Zuzia jest twarda i uczy się jak zapanować nad Zeldą niszczycielką. Kapcie ,które zniszczyła to mały procent zniszczeń. Zrobiła to w nocy jak się obudziła i stwierdziła,że jej się chyba nudzi 😁 Jak mnie tylko hałasy obudziły to interweniowałam i poszła dalej spać 😍 Także jeśli ktoś chce szczeniaka ,bo myśli ,że będzie miód cud i orzeszki ,to lepiej kupić pluszowego ,bo pierwsze miesiące są bardzo ciężkie i kosztują dużo nerwów,czasu i pracy . Cudnie jest jak szczeniak padnie,ale jak nie śpi to trzeba nieźle się napracować by go zmęczyć. Niejednokrotnie rodzi to frustrację i złość. Więc moi drodzy zastanówcie się dwa razy ,bo szczeniak to mega wyzwanie. Lepiej adoptować psa młodego ,ale sprawdzonego ,wtedy jest łatwiej 😍ps. Nie, my nie jesteśmy sfrustrowani, wiedzieliśmy na co się piszemy ,ale pamiętajcie Zelda jest u nas na tymczasie. Jesteśmy tylko zmęczeni,ale cudnie ,że jest u nas 😍😍😍I pracujemy z nią codziennie ,bo musi się jeszcze sporo nauczyć ❤️ Miłego wieczoru załogo nasza. Dziękujemy,że z nami jesteście ❤️"

Iter

Post autor: Iter » 13 stycznia 2023, 12:05

Zelda chyba nie ogarnia 🤭

"Idziemy do domu i pozdrawiamy słonecznie nasza załogę 😁"

ODPOWIEDZ